KROPPENS MEST UNDERSKATTADE ORGAN

20150503-083031-30631649.jpgJag hade höga förväntningar på den här boken och blev därför lite besviken. Den tyska läkaren Giulia Enders skriver om tarmen – ett av kroppens mest underskattade (och just nu kanske mest trendiga ! organ). Informationen är intressant men språkvalet är ibland konstigt och saknar struktur. Är man dock intresserad av tarmen och dess funktion och betydelse för resten av kroppen (inte minst hjärnan!) så läs! Här får du reda på hur tarmen och dess invånare/innehåll kan påverka allt från serotoninnivåer till kroppsvikten… Efter att ha läst Charmen med tarmen kommer du aldrig mer (i alla fall inte på ett bra tag!) att köpa lågpriskyckling, klappa katter eller köpa icke-ekologiskt kött.

Läs även David Perlmutters Brain Maker: the power of gut microbes to heal and protect your brain for life och Martina Johanssons Magstarkt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s