BRAIN MAKER

20150508-063100-23460253.jpgOm man ska tro tidningarna så är svenskarnas hälsa sämre än någonsin. Sverige är det land där fetman ökar snabbast och om 15 år kommer 26 procent av svenska män och 22 procent av kvinnorna att vara feta. Samtidigt svämmar media över av diettips, detox och fettförbränning men på väldigt få ställen kan man läsa om hur det vi äter faktiskt påverkar annat än fett på magen. Hjärnan, t.ex.

Vi är livrädda för att bli tjocka men verkar inte överdrivet oroliga över att de vi äter kan påverka ADHD, autism, depression, ångest, alzheimers, diabetes, glutenintolerans, allergier, astma, blodtryck osv… Kroppen har en insida och den påverkas i högsta grad av det vi väljer att inkludera i vår kost. Jag sträckläste David Perlmutters Grain Brain och har längtat efter hans nya bok Brain Maker. Gör dig själv en tjänst och läs den!

In Brain Maker, Dr. Perlmutter explains the potent interplay between intestinal microbes and the brain, describing how the microbiome develops from birth and evolves based on lifestyle choices, how it can become “sick,” and how nurturing gut health through a few easy strategies can alter your brain’s destiny for the better. With simple dietary recommendations and a highly practical program of six steps to improving gut ecology, Brain Maker opens the door to unprecedented brain health potential.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s