HOT

Efter 8 km i Skatås med E cyklade jag till Hagabadet för ett hot yoga-pass. Full klass, varmare än någonsin och lika intensivt som vanligt. Jag hade druckit rätt dåligt under dagen och för första gången blev jag lite illamående. En jobbig känsla när man befinner sig i ett rum som redan känns instängt. Fokuserade på en punkt på tegelväggen tills det gick över..!

Jag är betydligt stelare än innan sommaren då jag haft ett uppehåll från hot yogan. Att vara rörlig i kroppen är en frihetskänsla som är jättesvår att förklara för de som inte testat yoga. Vad man än säger låter det skittöntigt. Fri i sig själv, i kontakt med sig själv, att kunna vila i sin egen kropp. Precis det där konstiga snacket som fick mig att välja bort yoga i flera år. Jag fattade noll och fattar ibland fortfarande inte vad jag håller på med! Det jag har fått reda på är dock att yogan kan tillämpas i de mest jobbiga situationer där man verkligen har tappat balansen, eller sig själv. Men då måste man ge det en chans, typ varje dag i några år..! (Kanske resten av livet?!).

-Stärker muskler och leder
-Förbättrar blodcirkulationen
-Ökar rörlighet och koordination
-Avgiftande och läkande
Bättre sömn
-Förbättrar koncentrationsförmågan, tålamod och förmågan till disciplin
-Ger balans och lugn
-Reducerar stress och ångest
-Sägs bromsa åldrandeprocessen
(=alltså samma effekter som hos många läkemedel, dock utan biverkningar!).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s