POWER JUICE

Jag älskar juice och skulle nog kunna leva på detta! Ofta gör jag en juice som jag sedan mixar till en smoothie med t.ex. avokado, spenat och risprotein eller så juicar jag en massa grönsaker + någon frukt och blandar med citron och Collagen Premium Powder. Vi vet ju alla att skönhet kommer inifrån!

Just nu är broccoli favoriten, broccoli är ju en av de mest näringsrika grönsakerna som finns; A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, folat, fibrer, B-vitamin 1, 2, 3, 6, E-vitmin, magnesium, kalium, kalcium, zink… Dessutom innehåller broccoli sulforafan, en antioxidant som sägs motverka cancer genom att hindra cancercellerna från att dela sig.

Huden består av upp till 70-75% kollagen. Mängden kollagen som bildas minskar med åldern så att huden veckar sig och rynkor uppstår. Även faktorer som stress, överdriven solning och för mycket socker kan ha en hämmande effekt på bildandet av kollagen. I Japan har man använt lågmolekylärt kollagen från fisk i över 10 år som kosttillskott. Marint kollagen från fisk innehåller 17 typer av essentiella och icke essentiella aminosyror i ett balanserat förhållande. Kollagenet är speciellt rikt på glycin och prolin/hydroxiprolin som är oerhört viktiga för huden. Koncentration är av just dessa aminosyror är 10 till 20 gånger högre än i andra proteiner. Hydroxiprolin är en speciellt viktig aminosyra som hjälper hudens behålla sin fasthet och elasticitet. Påfyllning av dessa aminosyror bidrar till att upprätthålla normala kollagen nivåer i huden och därmed förhindra hudens åldrande.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s