MSM

MSM är en förkortning för MetylSulfonylMetan/Svavel och är en mineralförening som finns i nästan alla våra celler. När vi åldras blir våra celler mindre elastiska och drar på sig en hel del avfall som försämrar cellens funktioner. MSM pulver tränger djupt in i cellen samtidigt som den gör cellväggen mer genomtränglig vilket underlättar att näring tas upp och avfall spolas bort. Att dina celler blir mer genomträngliga har en lång rad positiva effekter för din hälsa.

Svavel är en viktig komponent i bildandet av kollagen, elastin, brosk och keratin. Det ger flexibilitet, ton och styrka till muskler, ben, leder och särskilt hud, hår och naglar. Optimala nivåer av svavel främjar en vacker hy och hälsosamt hår. Därför kallas ofta MSM för “skönhets-mineralen”.

MSM verkar på följande sätt:

  • MSM hjälper kroppens förmåga att absorbera fler näringsämnen – vitaminer och mineraler binder sig med MSM, så att kroppen till fullo kan utnyttja dem.
  • Hjälper att syresätta blodet mer effektivt – svavel är en av de viktigaste näringsämnerna för blodets förmåga att ta upp syre.
  • Hjälper till att minska inflammation och svullnad – Genom att jämna ut trycket på båda sidor av en cellvägg, hjälper MSM att ta bort inflammation från mjuk vävnad och hjälper till att minska smärta i muskler och leder. MSM är allmänt smärtlindrande, kan hjälpa vid migrän.
  • Hjälper till att upprätthålla en lämplig pH-balans – Svavel är en viktig del av insulin, som spelar en avgörande roll i kolhydratomsättningen. Svavel bidrar också till att upprätthålla en övergripande organ balans mellan alkalinitet och syra.
  • Stödjer leverns avgiftning – Svavel är en essentiell beståndsdel av kroppens starka antioxidant Glutation, vilken produceras i levern och är ansvarig för optimal avgiftning av främmande ämnen.
  • Svavel är mycket välgörande för huden och kallas även skönhetsmineralen. Studier har visat att MSM hjälper vid eksem, psoriasis, rosacea, akne, eksem, fjällande hud och mjäll. Svavel får ditt hår och din hud att glänsa och stärker naglarna.

Jag köpte mitt MSM-pulver hos ClearLife och blandar det i citronvatten. Utan citron smakar det lite bittert… Jag gillar ju verkligen att nörda in mig på hur det vi tillför kroppen påverkar oss – både positivt och negativt. Det svåra är att ta sig tid att känna efter och utvärdera. Det tar ju dessutom ett tag innan kroppen reagerar och då gäller det att vara så medveten att man faktiskt lyssnar på vad den har att säga!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s