EARTHING/GROUNDING/JORDNING

 Jag som alltid är extremt skeptisk och ofta måste dubbelkolla fakta har de senaste dagarna läst allt jag kommit över om earthing/grounding – alltså att vara barfota, att vara i direkt kontakt med naturen. Människan har ju alltid varit barfota (vem älskar inte att ta av sig skorna och gå barfota på klippor/sand/gräs?!) och om man ska tro studierna så har vårt användande av skor och vårt asfaltsliv gjort att vi har tappat kontakten med jordytan. Jag trodde först att det hela hade med reflexologi att göra, de flesta vet ju att det finns en massa punkter under fötterna som påverkar olika delar av kroppen, men nej – det här handlar om energi och låter helt ärligt nästan för bra för att vara sant:

Jordens yta är levande med en obegränsad källa av fria elektroner. Detta är ett välkänt vetenskapligt faktum men något de flesta människor inte känner till. När du har direkt kontakt absorberas den naturliga, subtila energin på marken – de fria elektronerna. När du har regelbunden jordkontakt återställer och stabiliserar elektronerna kroppens elektriska tillstånd. Kom ihåg att din kropp – från celler till organ – fungerar elektriskt. Ta hjärtat eller nervsystemet som exempel. Energin från jorden verkar också reducera kronisk inflammation, ansett som den primära orsaken till de flesta ”moderna” sjukdomar. Dessa systemiska effekter leder till fördelar för vår hälsa och välmående som beskrivs i boken Earthing, författad av Clint Ober, Stephen Sinatra, M.D., och Martin Zucker. Hälsofördelarna inkluderar bättre och djupare sömn, en känsla av att vara mer utvilad när man vaknar, reducerad smärta och stress, och högre energi.

För att få reda om om det här med earthing verkligen fungerar är väl det enda sättet att prova själv! Att gå barfota kan i alla fall inte ha några negativa effekter på välbefinnandet!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s