JUST NU

Jag fattade aldrig att man måste acceptera att nu är nu, att man omöjligt kan vara någon annanstans, att det är ok att just nu är som det är. Sådant här kan jag plötsligt komma på, ofta när jag är ute och springer. Att allt är precis som det ska vara och att just nu är resultatet av alla val man har gjort, oavsett om de har varit bra eller dåliga. Att utvecklas är bara möjligt från den platsen där man är precis just nu. 

Jag är en tänkare. Jag tänker alltid för mycket, reflekterar och analyserar för att jag vill ha svar. Även på de mest omöjliga frågorna. L brukar säga att hon tycker att framtiden är så spännande för att vad som helst kan hända, jag håller med, även om jag ofta vill veta i förväg. Då måste jag påminna mig själv om att det bara är just nu som existerar. Allt annat är minnen och förväntningar. If you are depressed you are living in the past. If you are anxious you are living in the future. If you are at peace you are living in the present.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s