“STRESS ÄR BARA EN KÄNSLA”

IMG_9841Det var så jag skulle ha tänkt. Innan jag ramlade med cykeln i ösregnet. Utan hjälm. 100% änglavakt. Stressen var på topp och jag cyklade fort för att hinna fram några minuter tidigare. På hot yogan gjorde jag allt annat än yogade. Jag tänkte på tusen saker och kunde inte ens slappna av i savasana. DÅ är det dags att pausa. INGEN bryr sig ju egentligen om ifall du stressar. Dessutom verkar ingen märka om du går på högvarv eller tar det lugnt. Stress är en känsla som bara kan upplevas på insidan – om du ger möjlighet för kroppen att tolka intrycken som stress. Det enda stress bidrar med är en massa negativa effekter som resulterar i diverse sjukdomstillstånd:

Nedsatt immunförsvar
Panikångest
Hjärtklappning
Magkatarr
Högt blodtryck
Hjärt-kärlsjukdomar
Övervikt
Utmattade binjurar
…osv…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s