DET BÖRJAR ALLTID PÅ INSIDAN

Natural forces within us are the true healers of disease. Det börjar alltid på insidan. Var skulle det annars börja? Gårdagens hot yoga var som att starta om kroppen. Ut med gammal energi och in med ny. På kvällen gick vi en promenad i månljuset, J sa till mig att sluta stirra på månen, jag blir besatt – den är magisk! Idag är det fullmåne och då sägs det ju att man ska ta det lite lugnt med yogan, därför blir det yin yoga. Precis som allt i naturen som innehåller mycket vatten (människokroppen består av cirka 70% vatten) så påverkas vi av månens olika faser. Månens faser bestäms av dess position i förhållande till solen. Fullmånen uppstår när solen och månen är i opposition. Solen och månen påverkar jordens dragningskraft. Relationen mellan solen, månen och jorden och dess positioner påverkar också vår energi och kan jämföras med vår andningscykel. Fullmånens energi korresponderar med slutet på inandningen, då Prana (livskraften) är som starkast. Det här är en expansiv, uppåtgående kraft som kan få oss att känna oss energiska och upprymda – men inte så grundade. För att bli ett med naturen och sig själv krävs det att man lyssnar inåt. Det är omöjligt att skapa harmoni på annat sätt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s