ASHWAGANDHA

Enligt L är detta det äckligaste hon någonsin har druckit. Jag är benägen att hålla med. Ashwaganda luktar och smakar inte speciellt gott (lite som hö?!) MEN är något av en mirakelört! Vill man inte blanda i smoothies smakar det helt ok att blanda ashwagandha i citronvattnet.

Ashwagandha är en adaptogen ört känd för sina energigivande, prestationshöjande och immunologiska egenskaper. Ashwagandha har också visat sig ha en lugnande effekt på det centrala nervsystemet och fungera som ett naturligt muskelavslappnande medel. Rotens extrakt har i stor utsträckning använts för att öka libido, bota impotens och öka fertilitet. Studier tyder på att ashwagandha hjälper att motverka stresssymptom, behandla ångest och sömnsvårigheter, hämma tumörtillväxt, sänka kolesterol och balansera könshormonerna. Dessutom har det har spekulerats kring att örten  kan inneha potenta antioxidanter samt neuroskyddande och anti-åldrande egenskaper. Wow!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s