LUSSEKATTER

Jag äter inte gluten eller socker men bakar gärna på beställning! Först försökte jag mig på glutenfria lussekatter men de smakade riktigt illa, blev torra och gick knappt att forma. Det slutade faktiskt med att jag slängde allt. Går man hela året och längtar efter lussekatter och kan tänka sig att göra ett undantag (utan att falla tillbaka i gamla vanor) – ät det!

Jämför mina ingredienser med Tjörnbagarns (de innehåller inte ens smör)… Lussekatter ingår givetvis inte i en LCHF-kost men om man nu väljer att äta dem bör man ju baka själv för att ha koll på innehållet. Rapsolja, glukossirap, maltodextrin, förtjockningsmedel E415 (xantangummi!) och glutamin ska inte finnas i en äkta lussekatt.

1 paket jäst
1,5 dl socker
150 g smör
5 dl ohomogeniserad mjölk
1 tsk Himalayasalt
2 paket saffran
15 dl dinkelmjöl
Ägg + osvavlade russin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s