WHAT TIME IS IT?

Efter snart två månader av hjärtklappning och svininfluensa bestämde jag mig för att springa (=jogga i slow motion) efter jobbet. Det är en frihetskänsla att få träna ute i naturen, att överhuvudtaget ha en aktiv livsstil. Och allt tar man som vanligt för givet…! Kroppen är svagare än någonsin och att kondition är en färskvara fick jag bekräftat i första uppförsbacken. Skogen, hundmys, födelsedagsfirande med grass fed beef och ekologisk choklad-pannacotta. Kanske kroppen äntligen är på väg tillbaka till normalläge… Allt handlar ju om det som är precis just nu, inte det nostalgiska som har varit eller det okända som ännu inte inträffat. Dessutom handlar det om dig och vad du vill. Varför är det så svårt att komma ihåg det?

Imagine the Earth devoid of human life, inhabited only by plants and animals. Would it still have a past and a future? Could we still speak of time in any meaningful way? The question “What time is it?” or “What’s the date today?” – if anybody were there to ask it – would be quite meaningless. The oak tree or the eagle would be bemused by such a question. “What time?” they would ask. “Well, of course, it’s now. The time is now. What else is there?”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s