NEVER TOO LATE NEVER TOO BAD NEVER TOO OLD

IMG_1696Mer energi, inre lugn, ökad rörlighet, ökad styrka, förbättrat immunförsvar, mindre stress… Jag saknade verkligen hot yogan, framför allt värmen och den mentala träningen, under min ofrivilliga träningspaus! Från 3-4 svettiga pass/vecka till zero… Det finns ingen träningsform som ger mig en total paus från alla tankar och funderingar som hot yogan gör. Helst ska det ju vara infraröd värme i studion (vad Hagabadet har vet jag faktiskt inte). Infraröd strålning värmer upp kroppen inifrån och ut mer effektivt än vanlig värme, värmen liknar den som solen avger utan de ultravioletta strålarna och är det mest skonsamma och läkande för kroppen. Den infraröda värmen tränger in ca 3 ggr så djupt i kroppen som vanlig värme. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och är effektivt för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindra stelhet och värk. Dessutom får man bättre hy (men då får man ju köra regelbundet…!).

Never too late, never too bad, and never too old to start from scratch once again. Så säger Bikramyogans grundare Bikram Choudhury och det är ju så sant! Dagens 100-års firande får bekräfta hans filosofi!
IMG_1762

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s