ÄTA SOVA MEDITERA

Vad du äter.
Hur du sover.
Att du mediterar.

Ibland kan man glömma bort det som verkar mest basic. Kost och träning påverkar både den fysiska och psykiska kroppen, sömn påverkar det psykologiska välbefinnandet och meditationen påverkar det sprituella/undermedvetna. Det fysiska, det psykiska och det spirituella är dock inte separata enheter utan påverkar varandra. Som K brukar säga: hela kroppen servar hela kroppen. Så är det! Genom kosten kan du påverka allt från muskelbygge till serotoninnivåer. Hur många timmar du sover kan påverka kortisolnivåer och fettförbränning. Genom meditation kan du sänka ditt blodtryck och hjärtfrekvens och det finns flera studier som visar på (positiva!) förändringar i hippocampus (det område i hjärnan som är kopplat till bl.a. vårt minne). Tidigare trodde man ju inte att det bildades nya hjärnceller i vuxna hjärnor men det gör det! Träning kan faktiskt öka neurogenes medan stress, för lite sömn och depression leder till motsatsen.

Sedan gäller det att vara konsekvent om man vill ha resultat…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s