MORE LOVE = HIGHER NEUROGENESIS

IMG_2218Hur påverkas vår hälsa av relationer, träning, kost, meditation…? Jag kan verkligen rekommendera Brant Cortrights bok om neurogenesis, den är inte speciellt svårläst men det krävs att man har ett intresse för hur kroppen fungerar för att hänga med i texterna om hur man t.ex. kan öka nivåerna av BDNF i hippocampus. Fysisk aktivitet verkar vara något av det bästa för vår hjärn-hälsa men ett helt kapitel i boken ägnas åt relationer (heart and mind) och hur negativa relationer drastiskt höjer nivån att stresshormoner och glukokortikoider och på så sätt minskar hjärnans förmåga att utvecklas.

Caring, warm relationships are neuroprotective and enhance both neurogenesis and our immune system. Stress, anxiety, fear, depression, anger, isolation and loneliness open the door to illness by undermining our immune system. The more love in our lives, the higher our neurogenesis is! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s