HOT!

“Stanna upp, zooma in, släpp tanken.” Jag älskar hot yoga-klasserna! Det går liksom inte att fokusera på så mycket annat än att vara här och nu. Som att koppla loss sig själv och få en paus från alla tankar och känslor. Att yoga i värme gör ju – förutom att man svettas något enormt, att flexibiliteten ökar vilket ger en djupare stretch, att syresättning förbättras då kapillärerna vidgas i värmen, att utrensningen av slaggprodukter ökar och att hjärtat stärks. Disciplin, tålamod, självkontroll och koncentration kommer på köpet. Den bästa känslan är dock lugnet, att känna att man kan vila i sig själv, att tryggheten finns på insidan. Detta är ju dock ingen quick fix utan kan ta flera veckor, månader eller år innan man upplever. Jag var inte speciellt vig när jag började och har jag hoppat över en vecka av yoga eller stretching och enbart tränat på gym eller sprungit är det stor skillnad. Både på flexibilitet, balans och fokus. Dock spelar det inte någon roll hur vig kroppen är, yoga utgår alltid från kroppens tillstånd precis just nu. Kroppen förnyas och förändras och imorgon har du inte samma kropp som du hade idag. Nu är nu!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s