GE DIN HJÄRNA SEMESTER!

Läste den här artikeln om hur viktigt det är att låta hjärnan vila och återhämta sig. Långa perioder av stress kan leda till ångest, depression, viktökning, hjärtsjukdom, minnesförlust… Idag är det sällan man kan ägna sig åt en uppgift i taget utan att bli avbruten, att älska multitasking och “många bollar i luften” ses som en självklarhet men går helt emot vad som är hälsosamt för hjärnan. Det är när hjärnan får vila som den processar och sorterar ny information, bearbetar stressiga situationer och analyserar alla intryck från dagen. Ge din hjärna ett break genom att t.ex:

Ta en tupplur
Meditera
Yoga
Vara i naturen
Prioritera sömn
Se över kosten

Jag märker stor skillnad på hela kroppens välbefinnande om hjärnan får vila och återhämta sig. Det är fruktansvärt stressande och ohälsosamt att ständigt gå på högvarv och inte kunna stänga av fight or flight-systemet. Unna dig själv lite lugn och ro och lägg märke till skillnaden!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s