STRETCH!

IMG_2651När man inte längre når det vanliga steget är det dags att ta tag i stretchingen. För mycket tid på gymmet har ju ofta den effekten… Jag trivs inte med kroppen när den är stel och stängd. Förutom att jag får ont i både rygg och nacke känns det som att energin liksom stannar upp istället för att flöda fritt. Dessutom får inte yogan samma flow! Jag är övertygad om att en mjukare och mer flexibel kropp är positivt både fysiskt och psykiskt. Jag hade alltid ont någonstans innan jag började yoga och stretcha ordentligt, nu är ju i och för sig mitt stretchingprogram som en yin yoga klass då jag håller positionerna i flera minuter för att även bindväv ska släppa, men det passar mig bäst. Det blir meditation och stretching i ett!

Ökat välbefinnande; avstressande och lugnande
Minskad skaderisk; minskad stelhet och bättre kroppskontroll 
Ökad rörlighet; bättre teknik och balans
Ökad blodcirkulation; bättre transport av syre och näringsämnen
Snabbare återhämtning 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s