DOKUMENTÄREN GENERIQUE POISSON: ELEVAGE EN EAUX TROUBLES

Jag älskar verkligen salmalax! Garanterat fri från antibiotika, färgämnen och andra kemiska tillsatser som “vanlig” fisk ofta matas med. Salmalaxen har dessutom dubbelt så mycket utrymme i sin “kasse” än vad branschen kräver. Visst skulle man vilja äta vildfångad lax men jag har försökt och det verkar nästan omöjligt att få tag i. Fisk som är odlad har ofta fel balans i omega-3 – omega-6, kan innehålla kemiska ämnen och gifter (t.ex. bekämpningsmedel, kvicksilver…) som påverkar både immunförsvar och det endokrina systemet.

Kolla in den här dokumentären Generique poisson: Elevage en eaux troubles (SVT hade köpt in den men valde sedan att inte visa den…) om fiskodling (yes, den innehåller muterade fiskar och mycket annan otrevlig information; är odlad lax något av det giftigaste vi kan äta?). Det är obehagligt hur lite kontroll vi egentligen har över vad vi äter, hur maten produceras, vad djuren äter som vi sedan äter och hur grönsaker odlas. Ekologiskt, organic, etiskt, grass fed – ja tack!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s