FEM MINUTERS MEDITATION

“I den musikaliska pausen, i ögonblicken när klangerna tystnar och väntar in sina energier eller i stunderna precis före eller efter ett konsertframförande, blir vi varse det som sker i tystnaden.”

Jag älskar att lyssna på tystnaden, att lyssna till de ljud som bara hörs i tystnaden. Jag älskar att lyssna till mina egna tankar och funderingar. Hur de kommer och går. Hur en tanke ersätts av en annan. I tystnaden möter du dig själv, det finns ingen musik, ingen tv, inga ljud som stör. Men att meditera betyder inte att det måste bli knäpptyst i sinnet. Det är otroligt svårt att uppnå en sådan mental paus och det krävs ofta flera år av meditation, gärna på en avlägsen plats där vardagen är motsatsen till den som de flesta av oss är vana vid. Meditation betyder inte att du måste stänga av och gå in i trans i flera timmar, ibland räcker det med fem minuters stillhet bara för att få uppleva lugnet i andetagen och vila i det som är precis just nu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s