BULLETPROOF COFFEE

Jag älskar att börja varje morgon med en kopp bulletproof coffee! Ute på Käringön finns tyvärr ingen blender och konsistensen blir inte alls lika bra med en gammal matberedare…! Dock är innehållet detsamma som i stan; gheesmör från Kung Markatta och Brain Octane från Succeeder.

Brain Octane MCT-olja består av 100% kaprylsyra (8:0 MCT), 18 ggr mer koncentrerat än i kokosolja. Kaprylsyra tas snabbt upp av kroppen jämfört med andra fetter och omvandlas till energigivande ketoner. 

Dave Asprey ville ta fram den optimala drycken för mental prestation, energi och välmående som håller i sig. Att främja hälsan utan att slita på den, var också ett krav. Inspirationen kom från Tibet där man under lång tid druckit te blandat med jak-smör. I Bulletproof Coffee kör man nybryggt kaffe, Brain Octane olja och ekologiskt smör i en mixer. Resultatet både smakar och ser ut som en härligt krämig latte. Blandningen ger en långsam frisättning av koffeinet och du står dig länge och kan prestera på topp utan att störas av ”cravings” eller dippar.

1 tsk gheesmör
1 tsk/en kapsyl Brain Octane (MCT-olja)
Ekologiskt kaffe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s