AIGUILLE DU MIDI – STEP INTO THE VOID

    De som känner mig vet att jag är extremt rädd för höjder. Jag får svindel, ont i magen och tror att jag ska dö. Samtidigt älskar jag utsikt och vyer och var därför tvungen att åka upp på 3842 meters höjd. För att gå in i en glasbox

Kön slingrade sig på utsidan av huset, på ett gammalt brädgolv som enligt mig hade sett sina bästa dagar. Jag gick inte ett steg utan att nudda husväggen (att stå vid räcket var förenat med livsfara då jag tror att jag ska tappa kontrollen, ramla, svimma eller slänga mig ut av misstag) och under 30 minuters köande försökte jag dra mig ur ca 20 gånger utan framgång. Trots hjärtklappning och yrsel gick jag in i den där glasboxen, tittade rakt ner och insåg att jag inte fick det minsta svindel. Det var ju konstigt eftersom jag var övertygad om att döden väntade runt hörnet! Det är bara att konstatera att tankar och känslor av vad som ännu inte har inträffat sällan stämmer med verkligheten och att man ofta oroar sig i onödan…! Jag vill ju gärna bota den där fobin för höjder då jag inte tror att det är hälsosamt utan hämmande för ens personliga utveckling. Enligt mig är det enda alternativet att utsätta sig för det man tycker är skrämmande och obehagligt, någonstans har min hjärna lärt sig att höjder är fruktansvärt men det går att ändra på!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s