HUR SOCKERINDUSTRIN PÅVERKAT DAGENS KOSTRÅD

Många har läst och delat de senaste artiklarna om hur forskare redan på 1960-talet hjälpte sockerindustrin att flytta skulden till fettet när det gällde bl.a. hjärtsjukdom. På Kostdoktorn går det att hitta artiklarna om hur sockerindustrin lyckades utforma de statliga kostråden under decennier genom att locka bl.a. Harvardforskare till att sälja sin självständighet och genomföra deras betalda forskning.

Här hittar du en lista på 76 punkter som beskriver hur socker kan skada din kropp; candida, åldrandeprocessen, diabetes, fetma, depression, ångest, hyperaktivitet, ADHD, nedsatt immunförsvar, eksem, allergi, Alzheimers, hormonella obalanser, åderbråck….

“The sugar industry paid scientists in the 1960s to play down the link between sugar and heart disease and promote saturated fat as the culprit instead, newly released historical documents show. The internal sugar industry documents, recently discovered by a researcher at the University of California, San Francisco, and published Monday in JAMA Internal Medicine, suggest that five decades of research into the role of nutrition and heart disease, including many of today’s dietary recommendations, may have been largely shaped by the sugar industry.”

Läs hela artikeln här.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s