60 MINUTER HOT YOGA

img_3954“Om du alltid vandrar samma stig så hittar du aldrig något nytt.” Efter en timmas hot yoga känner jag mig nästan pånyttfödd! Jag älskar hot yoga men har haft ett uppehåll och det känns alltid i kroppen. Det finns en massa fördelar med yoga men för mig handlar det framför allt om den meditativa delen, att trycka på pausknappen och bara fokusera på mig själv. I tystnad! Det är så otroligt avstressande och harmoniskt. Dock läste jag att för mycket hot yoga (framför allt om man har hormonella problem som t.ex. hypotyreos) kan ge samma effekt som chronic cardio. Träning är en form av stress och vid för höga doser och för lite återhämtning reagerar kroppen med bl.a. förhöjda kortisolnivåer, nedsatt immunförsvar, nedsatt fettförbränning… Som bekant kan alltså stress orsaka riktigt obehagliga effekter i kroppen. Jag tränar för att må bra både fysiskt och psykiskt men för mycket av det goda kan alltså ge motsatt effekt. Allt snack om att lagom är bäst kanske stämmer…!? Det finns bara ett trick för att veta om man tränar lagom och det är att lyssna på kroppen. Kroppen kommer alltid att tala om för dig om något är bra eller dåligt men det gäller att verkligen lyssna när kroppen försöker prata med dig.

Hot yogans fördelar är många och har man aldrig provat ett hot yoga-pass så rekommenderar jag det verkligen. Jag tränar på Hagabadet men vet att Bikram Yoga Göteborg ska vara jättebra!

Djupare stretch
Ökad blodcirkulation/syresättning
Ökad uthållighet
Starkare muskler
Ökad flexibilitet
Ökad mental klarhet
Ökad förmåga till koncentration
Mindre stresskänslig
Förbättrad balans och kroppskännedom
Detoxande
Finare hy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s