SOCKERINDUSTRIN OCH FORSKNINGSFUSKET

Missa inte Karin Bojs artikel i DN om hur sockerindustrin betalade forskare stora summor för att dimma till samband mellan socker och hjärtsjukdom. I stället fick mättat fett all skuld. Jag tipsade om det här “avslöjandet” för ett tag sedan och länkade till engelska artiklar men vill man läsa på svenska om hur en grupp forskare på University of California San Francisco har grävt bland hundratals dokument från 1960- och 1970-talet för att avslöja sockerindustrins lobbyverksamhet tycker jag att man ska läsa Bojs artikel! Är man sugen på att läsa vidare om forskningsfusk är Ralf Sundbergs bok väldigt intressant och minst sagt skrämmande…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s