RECEPT PÅ MANDELMJÖLK

Även ekologisk mandelmjölk innehåller bl.a. stabiliseringsmedel så jag bestämde mig för att göra egen efter att ha blivit inspirerad av en kollega!

Blötlägg 200g mandlar i vatten (5-24 timmar!). Skölj mandlarna i nytt vatten för att få bort svårsmälta enzymer och stark mandelsmak. Vill man kan man ta bort skalet från mandlarna. Mixa mandlarna ordentligt med 1 l vatten (eller mindre beroende på hur tjock/smakrik mandelmjölk du vill ha). Sila blandningen för att separera mandelmjölken = färdigt! Många är vana vid sötad mandelmjölk och då kan man mixa i en dadel eller lite honung. För oss som är helt galna i vanilj passar det ju självklart att blanda i lite vaniljpulver eller vaniljstång…! De krossade mandlarna går att spara till t.ex. pannkakssmet, bakning, smoothies eller vad man nu vill hitta på! Mandelmjölken håller ca 5 dagar i kylen. Jag förvarar min i glasflaska.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s