STENÅLDERSBRÖD

img_4269img_4315Jag äter i princip aldrig bröd, faktiskt inte bröd bakat på frön heller då jag tycker att det triggar sötsug och överätande. Dessutom är nötter och frön inte så himla bra för mage/tarm/tarmflora/vikt, nötter kan t.ex. innehålla spår av cancerframkallande aflatoxiner (ja, de överlever i ugnen) så nötter och frön ska inte konsumeras regelbundet… MEN! Jag älskar att baka och bakar gärna åt andra som vill äta bröd utan gluten – och då som ett treat! Stenåldersbrödet från Kungsörnen får högsta betyg; mandlar, linfrön, solrosfrön, pumpafrön och sesamfrön + 4 ägg och 2 msk kokosolja. Hur lätt som helst! Jag bakade detta till jul och hade i en massa kryddor men denna gång blev det basic… Som sagt, frö- och nötbröd är självklart ok ibland men inte något som jag rekommenderar dagligen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s