KETOMIDDAG MED L 

För några veckor sedan började L äta 100% keto och hennes kommentar idag var “det var verkligen i sista sekunden”. Tidigare kunde L få enorma blodsockerfall, gå ut i pyjamas mitt i natten för att gå till Ica och köpa Ben & Jerrys, fanns den inte där så gick hon till nästa affär. 

“Det var helt sjukt när jag tänker på det. Jag var sockerberoende, en obehaglig känsla av att det är någon annan som bestämmer över dig. Det kändes som att jag skulle dö om jag inte fick glass. Jag kunde inte gå och lägga mig om jag inte fick trycka mängder av socker. Om jag visste att jag hade glass i frysen åt jag mindre till middag för att kunna äta mer till dessert. Ibland åt jag ett halvt kilo godis istället för middag. Sockret fungerade som ångestdämpande. Det var som att sockret gav en känsla av välbefinnande, precis som hos en missbrukare. Jag har överkonsumerat allt i olika perioder; alkohol, mat, socker… Hemskt. Eftersom jag alltid har varit jättesmal kändes det ok att äta skräp eftersom jag aldrig gick upp ett enda hekto i vikt. På keto är jag aldrig sugen på något sött, jag kan knappt äta choklad längre. Det är som att ta tillbaka kontrollen över sin kropp men det kan ingen annan göra åt dig. Man måste ner i botten för att inse att läget är ohållbart. Nu känner jag mig starkare både fysiskt och psykiskt.”

L är övertygad om att hennes PCOS är anledningen till sockerberoendet med tanke på hur just hormonella problem kan hänga ihop med t.ex. insulin. L önskar att alla som har hormonella störningar provar några månader på LCHF/keto för att se hur de mår. Jag håller med! Hur vi äter påverkar oss så otroligt mycket och det kan antingen vara negativt eller positivt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s