KETOHELG

Pilgrimsmusslor med ekologisk bacon, sötpotatischips med chipotlemarinerade räkor och chèvrekräm med raw honung. Äter man fem (!) sötpotatischips är det helt ok på en ketogen diet, även den lilla mängden honung som vi blandade i chèvren. Sedan beror det givetvis på hur insulinkänslig man är och huruvida sötsuget triggas av det minsta sötma. L’s frukost efter ett benpass! L var beroende av frukt-smoothies för bara ett år sedan och älskade att äta dessert istället för riktig mat… Blodsockret var antingen skyhögt eller jättelågt och humöret/energinivån därefter…Ugnsbakad lax med ärtpuré, pilgrimsmusslor, räkor och brynt smör med kapris. Vi tycker båda att ärtor är på gränsen (runt 7g kolhydrater/100g) då intaget snabbt adds up till 20 g/dag… Dessutom var det sötare smak än vi förväntade oss. Dock supergott!Tonfisksallad med avokado, tomat, gurka och majonnäs. Majonnäs är ju något av det absolut bästa jag vet men det är svårt att hitta en ekologisk variant utan socker. Jag har letat i flera eko-butiker och bara hittat en massa vegan-varianter fyllda med konstiga tillsatser och smakämnen… Får leta vidare eller börja göra egen igen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s