GLUTENFRI ÄPPLEPAJ MED CHOKLAD

Det tog ju emot att slänga alla krossade mandlar efter att mandelmjölken var klar så på beställning testade jag att baka en glutenfri smulpaj med chokladsmak. Jag har inte smakat på den själv men får tro på de fina omdömena! Att två personer kan äta upp nästan en hel paj själva får ses som ett bra betyg…!

  • Dela äpplena (5 st) och lägg i en smord form, häll över juice och skal av en citron som blandats med 1 msk raw honung.
  • Mixa mandlarna (200 g) med lite mer mandelmjöl (ca 1 dl), kokosmjöl (ca 1 dl), 5 dadlar, 100 g smör och 2 msk ekologisk kakao. Konsistensen ska bli som smulpaj. Fördela över äpplena och grädda 30 minuter i 200 grader.

(Den här pajen kanske kan klassas som någon typ av paleo-paj men inte keto då det är alldeles för mycket nötmjöl och frukt = kolhydrater. Dadlar och honung må vara naturliga sweeteners men är supersöta!).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s