GLUTENFRI ÄPPLEKAKA

Världens lättaste äpplekaka, på beställning med äpplen från morfars trädgård! Självklart glutenfri men sötad med honung och kanske mer paleo än LCHF (definitivt inte keto, det här är alldeles för sött!). Jag älskar mandelmassa och pajbottnen påminner ju om den smaken när den innehåller mandelmjöl!

Pajdeg

3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk honung
100 g smör

Mixa alla ingredienser i en matberedare och tryck ut i formen.

Äppleblandning

Blanda äpplena med 1/2-1 msk kanel och ca 1 msk honung. Fördela äpplena över pajdegen. Ringla över smält smör med lite citron i (detta fick jag som tips för att äpplena skulle bli mer saftiga, oklart om det egentligen gör någon skillnad men smaken blir lite mer kolaaktig!). Strö över nötter, grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s