FRUKOST!

Jag är definitivt inte snabb på morgonen även om jag älskar att gå upp tidigt – vaknar ju ofta runt 05 utan väckarklocka. Ibland äter jag frukost (t.ex. ägg, kalkon, kyckling – typ rester! Ibland smoothie med bladspenat, avokado, mandelmjölk och macapulver) men oftast blir det bara kaffe (svart eller bulletproof). Jag vill helst träna innan jag äter men börjar jag 06.45 fungerar det inte – min kropp blir alldeles för stressad. Då blir det varken frukost eller träning utan något som ser ut som på bilden! Ibland hinner jag dock några minuters meditation för att samla ihop mig och fylla på med positiv och lugn energi innan jobbet. Jag tror ju verkligen på att den energi som du sänder ut påverkar din omgivning och att den energi som du ger till andra kommer tillbaka.

“Feeling resentment, anger, or any negative emotion attracts it back to you. Feeling love attracts love back to you. What you are feeling for another, you are bringing to you. Be kind to yourself and others always.” 

Ibland, men inte ofta, kan som sagt frukosten se ut som på bilden – mest för att jag annars glömmer kosttillskotten (det är liksom kaffet som är det bästa!). Jag äter kosttillskott i perioder och cyklar dem beroende på hur jag mår/låga värden/årstid. Jag är väldigt noga med vilket märke jag köper (kvalitet, dos, onödiga tillsatser osv). Just nu står följande i skåpet:

Omega-3
D-vitamin
B-complex
Selen
Zink
C-vitamin
Magnesium

De perioder då jag är mer stresskänslig äter jag definitivt någon proteinkälla på morgonen. Binjurarna (och resten av kroppen!) mår betydligt bättre av ett snack till kaffet. Jag har provat 24-timmars fasta flera gånger och i olika långa perioder och min kropp tolererar endast detta tillstånd då stressnivån är 0…vilket alltså inte är särskilt ofta! Det bästa är att prova sig fram!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s