THE HEART OF EMOTIONS

När vår hjärna är stressad känns det i hjärtat. Det finns faktiskt något som kardiologer och neurologer  kallar “the heart-brain system”. Hjärnan påverkar hjärtat och tvärtom. Att en stressad hjärna påverkar resten av kroppen är inget nytt, stress är farligare än rökning och risken att drabbas av en hjärtattack är större hos en stressad person än hos en rökare. Ändå förväntas vi klara av en vardag där det ska multitaskas, hanteras en massa bollar i luften, ständigt vara beredd på förändringar och dessutom kunna acceptera en sådan här tillvaro med minimalt med sömn. 

Att många bränner ut sig eller inte känner att de ges möjlighet till optimal återhämtning är liksom inget konstigt utan istället en helt normal kroppslig reaktion på ett tillstånd som inte är hälsosamt. Kroppen kommer alltid att ge feedback på hur den mår och då gäller det att lyssna – inåt istället för utåt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s