YOGA ÄR MIN TERAPI

img_5094Jag älskar Janesh Vaidyas bok Yoga är min terapi. Här finns yogapositioner för t.ex. huvudvärk, ångest, oro, sköldkörtelbesvär, bronkit, skeva höfter, problem med att fokusera, matsmältningsproblem… Tyvärr finns inga asanas mot just förkylning men jag valde ut några som jag tror passade!

Jag värdesätter verkligen det fokus och den klarheten som yogan skapar och jag märker direkt om det passerat för många yogafria dagar. Tidigare fokuserade jag enbart på mer vinyasa-inriktad yoga men det ger inte mig (just nu!) den typen av fokus och lugn som jag är ute efter – där är yin yogan oslagbar. Yin yogan lugnar kroppen och sinnet på ett sätt som ingen annan träningsform gör. Kanske möjligtvis en skogspromenad kan ge liknande effekt men att liksom känna hur kroppen rör sig fast den befinner sig i stillhet ger en behaglig känsla av lugn och att allt är ok.

Jag avskydde yin yoga i början, blev jättestressad och spänd i kroppen, kände hur tankarna i huvudet snurrade runt och tyckte att allt som hade med meditation att göra var överskattat… Nu vet jag bättre – och mår bättre!

Janesh Vaidyas bok finns att köpa här och innehåller yogaprogram baserade på din kroppstyp (vata, pitta, kapha)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s