BOKTIPS: HEALING WITHOUT FREUD OR PROZAC

“What is important is the feeling of being fully oneself with someone else. To be able to show we are weak and vulnerable, as well as strong and radiant. To be able to laugh, but also to cry. To feel that our emotions are understood. To know that we are useful and important to someone. And to have a minimum of warm physical contacts. Quite simply, to be loved.” 

Jag har läst till och från i Dr David Servan-Schreibers bok och ville inte att den skulle ta slut. Den är så himla bra! Boken tar bl.a. upp vad som händer i kroppen när ångesten slår till, när depressionen fått fäste eller när känslan av stress bara växer sig större. Och metoderna som gör att kroppen hittar tillbaka till balans. Det är otroligt intressant att läsa om vad Dr Servan-Schreiber anser om de konventionella behandlingsmetoderna vid psykisk ohälsa (t.ex. psykofarmaka) som tillämpas flitigt i dagens sjukvård och vilka alternativ som visat sig fungera minst lika bra (t.ex. omega-3 eller närheten till djur och natur!).

Dr Servan-Schreiber skriver även om olika beteenden, konflikthantering och varför vi reagerar och beter oss på ett visst sätt – egentligen.

Mycket spännande läsning!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s