MIND, BODY AND SOUL

I flera veckor har jag längtat till 31 december! Nu kan man ju tro att det är på grund av någon nyårsfest eller liknande men nej nej, jag ÄLSKAR att vara ute på Käringön på nyår, att pausa från allt, samla ihop mind, body and soul, meditera och yoga, laga mat, känna närheten till naturen och få nörda ner mig i någon spännande bok! Förra året försökte vi hålla oss vakna för att se fyrverkerier, fackeltåg och när de tände den gamla fyren men de som känner mig vet att det självklart var omöjligt. Det finns nattugglor och så finns det early birds och jag läste någonstans att det är omöjligt att försöka bli en nattuggla om man inte “föds” till det…! De dagar jag slutar runt 22-tiden känns liksom som att vara på jobbet efter läggdags. För mig blir det kaos i kroppen, huvudvärk och illamående. Jag vaknar ju 05.00 utan väckarklocka och det känns som jag nästan har varit vaken i ett dygn när jag kommer hem. Men! Ibland hinner jag yoga (=meditera/pausa) fem minuter (ja, det räcker!) på rasten för att återställa balans och fokus. Det borde vara ett obligatoriskt moment varje dag men tystnad är lyx på en akutavdelning…!

Kolla in Headspace om du har svårt för att meditera på egen hand!

Health is a state of complete harmony of the body, mind and spirit. When one is free from physical disabilities and mental distractions, the gates of the soul open. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s