NYÅRSLÖFTEN

Jag är inte ett fan av nyårslöften! De börjar gälla enbart vid årsskiften och förändring är något som kan ske vilken dag som helst. Sedan i höstas har jag lovat mig själv – för min egen skull, att prioritera min hälsa. Framför andras. 2016 var lite av ett “sjukdomsår” för mig och det finns inget jag värdesätter högre än att få vara frisk och må bra! Det är omöjligt att försöka ta hand om andra om man inte först tar hand om sig själv. Ingen annan ansvarar för den egen hälsan än man själv och ingen annan än man själv kan förändra sitt hälsotillstånd. Tips och råd kan man få men det är man själv som skapar förändringen.

Att prioritera sig själv kan låta betydligt mer ego än vad det egentligen innebär. I slutändan handlar det ju om att bli en bättre person, både för sig själv och för andra. För mig kan det t.ex. röra sig om:

  • yoga, pilates eller någon annan träning varje dag
  • att få äta lunch på jobbet utan att bli avbruten
  • att hinna meditera
  • att säga nej i situationer när folk förväntar sig att man alltid säger ja/säga ifrån/stå upp för sig själv men också att säga ja fast något kanske framstår som omöjligt/en utmaning (som många vet är jag extremt höjdrädd…jag gillar inte heller att vara i djupt vatten…)
  • att inte låta sig påverkas av andras stressnivåer/beteenden/åsikter som man inte delar
  • att ägna mig åt sådant som jag mår bra av – inte för att någon annan säger att jag borde osv.

Vad som prioriteras är givetvis olika för olika personer beroende på vad man värdesätter men tanken är ju att det ska resultera i ökad hälsa och ökat välbefinnande både fysiskt och psykiskt. Ett tips är att skriva en lista på saker som man vill uppnå/är viktiga och att sedan läsa den dagligen. Det gör jag!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s