NATURENS HELANDE KRAFT

Läste i GP att nästa stora hälsotrend är att vara ute i naturen; “promenera, fika och bara vara”. Det är redan något av det bästa jag vet så om det blir en trend kanske fler kan upptäcka hur otroligt nedstressande och harmoniskt det är att få vara ett med naturen…! Redan efter fem minuters vistelse i naturen ökar välbefinnandet och allt från stresshormoner och proteinmarkörer till hjärtfrekvens och hjärnvågor påverkas positivt.

Här finns en studie som förklarar naturens läkande kraft.

“Spending time in nature provides protections against a startling range of diseases, including depression, diabetes, obesity, ADHD, cardiovascular disease, cancer, and many more, research shows. How this exposure to green space leads to better health has remained a mystery. After reviewing hundreds of studies examining nature’s effects on health, an environment and behavior researcher believes the answer lies in nature’s ability to enhance the functioning of the body’s immune system. One way to understand the relationship between nature, health, and the immune system is that exposure to nature switches the body into “rest and digest” mode, which is the opposite of the “fight or flight” mode.”
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s