GYAN MUDRA

Hela världen stannar upp när man yogar! (Den världen man har i huvudet alltså… Allt som du upplever finns ju faktiskt där…). Många pratar om hur lyxigt det är med egentid men ändå kan de inte slita sig från sina iPhones/TV’n/Netflix/etc… Jag älskar att koppla bort mig från omvärlden och njuta av att inte behöva tänka/fundera/planera/oroa mig – om så bara för en timme. Att låta sinnet vila. “Peace is the result of retraining your mind to process life as it is, rather than as you think it should be.”

Ibland mediterar jag med mudras och ibland utan. Gyan mudra (tumme mot pekfinger) sägs ge ökad kunskap och visdom. Även minnet sägs kunna stärkas upp och sömnen förbättras. Tummen representerar jaget/egot/den personliga drivkraften och pekfingret kunskap/visdom/självkänsla. Man kan tro vad man vill så länge man kommer ihåg att hela kroppen servar hela kroppen, hela du hänger ihop…!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s