ECOTHERAPY

En timmas morgonpromenad i skogen. Det är så himla härligt – i alla väder, faktiskt! Idag hade jag ryggsäck (det tog mig några år innan jag insåg att det är grymt bra träning att promenera med vikt…!), och enligt mig mår kroppen mycket bättre av “hiking-tempot” än det något stressande powerwalkandet. Jag är inget fan av att gå så fort som möjligt då jag tycker att det har motsatt effekt, istället för lugn och ro blir kropp och sinne stressat, dessutom blir leder lätt felbelastade då “powerwalking” inte är ett naturligt rörelsemönster för kroppen.

Ofta lyssnar jag på poddar men idag njöt jag av tystnaden. Då förvandlas promenaden till en mer meditativ aktivitet där jag får tid för reflektion och bearbetning av tankar och känslor. Den bästa terapin och återhämtningen finns i naturen, helt klart! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s