KAFFE + KAKAOSMÖR

Den senaste trenden är att ha kakaosmör i sitt bulletproof coffee istället för gheesmör… Kakaosmör sägs reducera stress och boosta immunförsvaret, innehåller vitamin A, B, C och E. 1 tsk räcker och det är viktigt att det är raw kakaosmör som används (kallpressat, ej uppvärmt över 38 grader).

Kakaosmör innehåller polyfenoler (antioxidanter) som ökar hudens spänstighet. Jag har ännu inte testat att använda kakaosmör som en hudvårdsprodukt men blandat med kokosolja ska det tydligen bli ett perfekt läppbalsam!

Fytokemikalier är växternas naturliga skydd mot solens strålning och insektsangrepp. Det finns några tusental identifierade fytokemikalier men de utgör bara en bråkdel och det finns många kvar att upptäcka. Fytokemikalier kan indelas på olika sätt. Ett sätt är efter kemisk struktur. Den stora gruppen kallas polyfenoler. Komplexet av polyfenol och protein bryts inte helt ner i magen. Det gör att polyfenoler kan nå blodet och fortfarande vara bundna till protein och därmed ge positiva hälsoeffekter som minskad risk för cancer och sjukdomar i hjärta och kärl. 

Hur smakade kaffet då?! Som kaffe med en touch av väldigt mörk choklad. Absolut inte sött som tur var! Dock föredrar jag nog originalet men så är ju kaffe något av det bästa jag vet! (Om man ska tro DN så förutspås en brist på både smör och grädde i vår så då kanske kakaosmöret kan vara ett alternativ…!).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s