BÄSTA DETOX-DRINKEN!

  • 1 kopp varmt vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk citronjuice
  • 1/2 tsk ingefära (färsk eller torkad)
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/4 krm cayennepeppar 
  • 1 tsk raw honung (kan uteslutas)

Det här är en riktig detox-drink som kan öka metabolismen, förbättra matsmältningsprocessen, rensa kroppen, förebygga förkylningar, boosta energi, ge bättre hud osv…! Jag köper ofiltrerad äppelcidervinäger från Markatta. Vinägern varken upphettas eller pastöriseras vilket gör att de hälsosamma enzymerna bevaras. Äppelcidervinäger innehåller bl.a. vitamin A och B, kalcium, fosfor, kalium, magnesium, sulfur, zink, och järn. Det är främst sulfur som har den detoxande effekten.

Citron är rikt på C-vitamin, balanserar blodsockret och påverkar kroppens pH-värde. Kanel är en superantioxidant som också påverkar blodsockret och insulinkänsligheten samt verkar antiinflammatoriskt. Cayennepeppar sänker blodtrycket och ökar metabolismen. Honung jämförs ofta med antibiotika (speciellt Manukahonung men även raw vildhonung, undvik odlad) då studier visar på antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Tänk på att honungen är värmekänslig och att effekten av dess nyttiga enzymer avtar så fort honungen hettas upp. Jag köper ofta honung härifrån.

Givetvis behöver man inte dricka blandningen innan frukost (ta det försiktigt om du har känslig mage!) men så tidigt som möjligt på dagen sägs ge bättre effekt.  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s