ARIANNA HUFFINGTON OM SÖMN OCH UTBRÄNDHET

“Burnout is the ultimate mind, body and spirit killer.”

Utbrändhet är livsfarligt, i alla fall om man ska tro Arianna Huffington som är intervjuad i senaste avsnittet av Bulletproof Radio. Jag håller med, utbrändhet är som kortslutning för kroppen. Stress, hjärt-kärlsjukdom, nedsatt immunförsvar, depression, ångest… Listan på sjukdomstillstånd som kan relateras till utbrändhet kan tyvärr göras hur lång som helst. Men! Arianna har värdefulla tips på hur utbrändhet kan förebyggas; sömn (Arianna har skrivit en bok om just detta – The Sleep Revolution), andning, frisk luft, näringsrik kost, träning… Lyssna och låt dig inspireras!

I podden berättar Arianna även om hur hon själv gick in i väggen (samt om hur ett par högt uppsatta chefer kollapsade på löpbandet av utmattning) och vad som händer när man är beredd att offra sin hälsa för att istället prestera på jobbet – varför tror vi att framgång bara kan uppnås genom att pressa sig själv till max (fysiskt och psykiskt) och vad är det egentliga priset vi får betala?

Advertisements

2 thoughts on “ARIANNA HUFFINGTON OM SÖMN OCH UTBRÄNDHET

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s