C-VITAMIN – IV ELLER PULVER?

Helst av allt skulle man ju vilja ha C-vitamin IV men i Sverige är det förbjudet (dock har jag för mig att det är lagligt i Danmark…) och då får man nöja sig med det näst bästa; Holistics C-vitaminpulver. Holistic C-vitamin Syraneutral är buffrad, det betyder att den har ett pH-värde över 7, vilket gör att även personer som är känsliga för askorbinsyra kan ta den. Jag tycker inte att pulvret smakar någonting, blandar det med citron och vatten och dricker på morgonen (en tesked ger 4500 mg C-vitamin – detta är långt över RDI så överdosera inte!). Förkylnings- och influensatiderna pågår ju för fullt så jag försöker verkligen att boosta immunförsvaret!

C-vitamin bidrar till:

  • normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion, benstommens normala funktion, broskets normala funktion, tandköttets och tändernas normala funktion och hudens normala funktion.
  • normal energiomsättning.
  • nervsystemets normala funktion.
  • normal psykologisk funktion.
  • immunsystemets normala funktion.
  • att skydda cellerna mot oxidativ stress.
  • att minska trötthet och utmattning.
  • att återbilda den reducerade formen av vitamin E.

Det pågår mycket forskning kring C-vitamin runt om i världen, framför allt när det gäller behandling av cancer men även sjukdomar orsakade av virus och bakterier. Otroligt spännande och här finns en intervju med Dr. Ron Hunninghake som använder sig av intravenös C-vitaminbehandling.

Kolla in The Vitamin C Foundation och läs e-boken The Healing Factor: Vitamin C Against Disease.
Är det skönhet som intresserar mest finns det ju en mängd med skönhetsbehandlingar och produkter som innehåller just C-vitamin då det sägs ge ökad lyster och fasthet, jämnare hudton, minska porer och skydda mot UV-strålning.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s