MIN DAGLIGA MEDITATION

Daglig meditation i någon form är nödvändigt för mig. Behovet ökar dessutom starkt under perioder då jag har lite tid för mig själv (jag älskar egentid!). Ibland kan den vara i form av en promenad (då givetvis utan poddsnack i öronen) men ofta blir det yin yoga. De dagar jag inte har tagit mig tid till detta märks av, både vad gäller stressnivå och humör. Att kropp och själ behöver en paus från allt som händer omkring en är uppenbart. Jag menar inte att man ska strunta i och skjuta undan saker som kan vara jobbiga och krävande utan att meditationen fungerar som en form av återhämtning där tankar och känslor liksom stillas och där problem oftast ersätts av lösning. Testa själv! 

Att ständigt vara uppkopplad och anträffbar är inte “normalt”. Att ständigt bli avbruten med det man håller på med och sedan försöka återgå till uppgiften… Multitasking och konstanta avbrott i t.ex. arbetsuppgifter är förödande för hjärnan då den inte är utvecklad för att fungera optimalt på det sättet. En sak i taget gäller!

Känner man att meditation och yoga är för främmande kan man börja med att läsa en bok istället för att “koppla av” genom att slösurfa eller titta på tv!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s