MJÖLK FÖRKORTAR LIVET

-Våra nya forskningsresultat stärker hypotesen att en hög konsumtion av mjölk ökar risken för förtida död genom att orsaka en för kroppen skadlig kronisk låggradig inflammation, i synnerhet hos kvinnor, säger professor Karl Michaëlsson vid Uppsala kliniska forskningscentrum.

Tidigare hade jag alltid mjölk i te och kaffe men allt eftersom jag läste på och förstod hur den mjölk (och mejeriprodukter som yoghurt och fil) som vi konsumerar idag skiljer sig markant från den produkt som dracks innan pastöriseringens start har jag uteslutit detta i min kost till 99%. Ofta rekommenderas en mjölkfri kost till de som lider av autoimmuna sjukdomar då syftet är att konsumera en så inflammationsdämpande kost som möjligt så dagens nyhet är inte särskilt förvånande…

Råmjölk och opastöriserad mjölk är dock något helt annat men tyvärr så himla svårt att få tag på i Sverige!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s