SAVOYKÅL

Igår provade jag ICA’s nya blandning med savoykål, mangold och purjolök (jag älskar ju kål!). Savoykål smakar inte så himla mycket och jag brukar egentligen inte tillaga den utan äta den rå i sallader för att jag älskar konsistensen…! C-vitamin, kalcium, betakaroten, järn, fibrer och det som alla pratar om – glukosinolater; svavelhaltiga ämnen som fungerar som antioxidanter och som i studier har visat sig kunna motverka cancer. JA, kål är superfood! Kål är även ett blodsocker- och kolesterolsänkande livsmedel eftersom det innehåller pektin. Pektinet bidrar till att rensa giftämnen ur kroppen.

Jag kan ju ha kål till allt (!) men prova att byta ut salladen mot kålblandning!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s