DYGNSRYTM

Mitt absolut bästa tips för att sova bättre (och må bättre över huvudtaget) är att dagligen vistas ute i naturen. Helst så tidigt som möjligt på dagen för att sänka melatoninnivåer och låta kroppen vakna. Helt enkelt låta kroppen anpassa sig till den naturliga dygnsrytmen. Solljus + frisk luft + någon typ av rörelse/motion = högre energinivå under resten av dagen och bättre sömn på natten!

Enligt studier kan alla bli morgonmänniskor samtidigt som forskning visar att det finns både A- och B-människor, alltså early birds respektive nattugglor. Själv kämpar jag mig igenom den sista timman på kvällspassen på sjukhuset då jag om jag får välja själv redan hade gått och lagt mig för längesedan! Jag har alltid haft problem med att vara vaken efter klockan 23 och älskar mina tidiga morgnar! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s