TORRBORSTNING

Antingen kan man unna sig lymfmassage dagligen som Victoria’s Secret-modellerna eller så kan man köpa en torrborste…! Det förstnämnda kan ju bli dyrt men all typ av massage är fantastiskt för kroppen och det gäller såväl fysiskt som psykiskt. I november förra året köpte jag en torrborste efter att ha läst på ordentligt om dry brushing. Jag var länge skeptisk (i flera år faktiskt!) men beställde tillslut en från Hydrea. Sedan dess har jag torrborstat kroppen i stort sett varje dag. Dumt nog tog jag inga foton eller mätte innan men jag upplever definitivt jämnare och fastare hud. Torrborstning är lite av en mirakelbehandling:

  • Torrborstning är ett sedan länge beprövat skönhetsknep och jättebra för lymfsystemet då torrborstningen hjälper till att detoxa kroppen. Borstningen kan hjälpa till att minska allt från huvudvärk till dålig matsmältning. Detta var främsta anledningen till varför jag började torrborsta. Även vätskeansamlingar/”fluffighet” sägs släppa efter regelbunden torrborstning.
  • Exfolierande, huden blir definitivt jämnare och mjukare efter några veckor. Jag tycker att torrborstning är mycket bättre än bodyscrubs.
  • Minskar celluliter genom att öka blodcirkulationen och stimulera cellerna att bryta ner toxiner.
  • Som all typ av massage hjälper torrborstningen att sänka stressnivåerna.

Torrborstning tar mellan ca 5-10 minuter och hur mycket tryck som appliceras beror främst på hudtyp men torrborstning ska absolut inte göra ont. Börja borsta vid fötterna med långa, svepande rörelser uppåt, mot hjärtat – aldrig i motsatt riktning. Glöm inte att borsta armhålorna där det sitter massor av lymfkörtlar. Gör det till en vana att torrborsta varje morgon innan du duschar! …helst varje dag i tre månader i början. Och använd alltid lotion (eco-friendly, så klart – tänk på att huden är kroppens största organ) efteråt, huden blir torr i början.

En guide finns här!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s