CINQUE TORRI

Igår åkte vi Sella Ronda (alpernas motsvarighet till Disneyland…) för tredje gången och jag har lovat mig själv att aldrig göra om detta! Det låter skitcoolt; att åka skidor runt ett bergsmassiv och passera igenom orterna Selva/Val Gardena, Canazei, Arabba och Corvara utan att behöva ta samma backe två gånger. Men nej. Det är fullt med folk, inte särskilt vackert (större delen av rundan går liksom genom dalen), smala backar och dålig snö. Sex timmar tar det och har man väl börjat är det bara att fortsätta.

Idag satsade vi på motsatsen; helt fantastisk skidåkning i nationalparken runt Cinque Torri. Ofattbart vackra vyer, breda pister, bra snö, strålande solsken och favoritrestaurangen Refugio Scoiattoli (man kan sova över här – så mysigt!). Missa inte detta område om ni åker till Cortina! Det kanske inte ser mycket ut på kartan för vi har missat detta system tidigare år och endast vandrat här på sommaren men det är underbart. Hit går det att ta sig även utan skidor, J’s pappa som skadat knät tog liften från Bai De Dones och mötte upp för en lunch!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s